keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kodinkoneet puhdistuvat ja hoituvat ilman myrkkyjä

Höyrysilitysrautani irtisanoi yhteistyösopimuksen ja sylki vuosien varrella pillistöihinsä keräämänsä skeidat ihanalle uudelle vitivalkoiselle paidalleni. Aaargh, se sonta ei lähtenyt edes pesussa.

Veikon Koneen myyjä kertoi, että vältän ikävät yllätykset, jos käytän silitysraudassa akkuvettä tai keitettyä vettä. Näitä vesiä käytettäessä ei tarvitse tehdä erikseen mitään kalkinpoisto-operaatioita.

Jutusteltiin myyjän kanssa sitten muidenkin kodinkoneiden huollosta. Minä luulin olleeni kätevä ekotyyppi, kun olen puhdistanut pyykkärini ja tiskarini sitruunahapolla. Sitä ei kannata tehdä. Haperruttaa nimittäin tiivisteet.

Ekoiluintoisena (ja kärsimättömänä) olen myös siirtynyt tiskikoneessa 45 asteiseen pesuohjelmaan. Sillä saa astiat ulos koneesta 38-44 minuutissa, kun pesu perusohjelmalla kestää 160 minuuttia.

Kodinkonemyyjän mielestä pikaohjelma on OK, kunhan käyttää puolet vähemmän pesuainetta. Jos ei tätä tee, saostuvat pesuainejäämät koneeseen ja heikentävät pesutulosta (se on kyllä huomattu!). Puolitin siis pesupalat kahtia ja jatkossa ostan jauhetta.



Pyykkärille ja tiskarille riittää jatkossa puhdistukseksi pesu tyhjänä ja ilman pesuaineita koneen kuumimmalla ja pisimmällä ohjelmalla. Kotikalenterini muistuttaa minua nyt 3 kk välein tyhjästä pesusta. Onpa yksinkertaista. Tämä saattaa onnistua minultakin.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Ammattijärjestäjät raivaavat tiensä suomalaisten kaaoksen valtaamiin koteihin

Ammattiraivauksen Suomeen rantauttanut Anne te Valde-Luoma ja Suomen uraauurtava ammattiraivari Maria Laitinen kouluttivat Suomeen 13 uutta raivaria, ammattijärjestäjää, organisoijaa.

Seuraan mielenkiinnolla ja peukut pystyssä miten naiset saavat hommat sujumaan ja levittämään tietoisuutta ammatistaan ja tarjoamastaan palvelusta.


Maria kuvaa kaikki ryhmäläisiä iloisiksi ja reippaiksi tyypeiksi. Ihanaa! Tämä kumoaa minun oman stereotyyppisen käsitykseni siivousfriikeistä.

Kun katson ammattiraivarikurssin kurssikuvaa, en voi kuitenkaan olla huomaamatta tiettyä yhtäläisyyttä, joka tukee yleiskäsitystäni tip-top-siisteyttä arvostavista ihmisistä.

Katsokaan hiustyyliä. Ei, täällä ei ole stereotypiani mukaisia piukkoja tiukkapiponutturoita. Mutta kaikilla on 2000-luvun päivitetty versio siitä: siisti, topakka, aina kuosissa oleva lyhyt kampaus.

Ei yhtään boheemia, hulmuavaa, hipahtavaa, vallatonta tai mitenkään erikoislaatuista pehkoa.

Voiko kampaus paljastaa ihmisen järjestelmällisyyden ja siivousfriikkiyden asteen?

torstai 7. huhtikuuta 2011

Viikkausterapia auttaa konkretiankaipuuseen

Nyt tökkii. Ihanassa uudessa työssäni tökkii. Sata asiaa on suunnitelmissa ja työstettävänä, vaan mikään ei etene go/no go -päätökseen saati implementointivaiheeseen.

Minä olen konkreettinen ihminen. Nautin ja saan kicksini käsinkosketeltavista ja näkyvistä tuloksista. Painosta tulleesta esitteestä. Videouutisesta. Lähetetystä tiedotteesta. Uudesta ja tuoreesta webbisivusta. Lähettämistä vaille valmiista  newsletteristä.

Tällä hetkellä konkretiannälkääni ruokkisi jopa vain paperinpala, joryssä hyväksytty toimintasuunnitelma, jonka toteuttamiseen saisin luvan, realistisen budjetin ja vapaat kädet toteuttaa.



Tilanne kuristi rintalastaani, kunnes oivalsin, että vihaamani kotityö on juuri nyt oikea lääke ahdistukseeni.

Pyykkivuoren setviminen on hyvin konkreettista.

Kolme kuukautta meillä on kaivettu vaatteet päälle sekalaisista puhtaanpyykinkoreista.  Ei enää.




Viikkasin apinanraivolla kaikki kauniisiin pinoihin. Siinä meni 1,5 tuntia.

Hyvä ja halpa 90 minuutin terapiaistunto.