lauantai 8. toukokuuta 2010

Ihana kevätaurinko

Ihanassa kevätauringossa on  vain yksi nurja puoli. Se paljastaa pölyn.

Meillä on olohuoneessa lasipöytä, joka on oikeastaan melko käsittämätöntä. Kun aikoinaan etsittiin matalaa pöytää olohuoneeseen, ainoa kriteerini pöydälle oli, että se EI SAA OLLA lasipöytä.

Noh, lasipöytä meille sitten kuitenkin tuli. Ja se näyttää kevätauringossa aivan kamalalta.

Ei uskoisi, että tämä kuvausta edeltävänä päivänä pyyhitty lasinpesunesteellä (no ok, oli lapsen synttärit siinä välissä - mutta silti - ei kait kukaan pyyhi pöytiänsä joka päivä....eihän?)


Nyt kun on taas tavanomaiset pilvisäät, pyyhin jälleen kerran pöydän ja otin kuvan. Tämä sää on kyllä  armollisempi.

Onko joku keksinyt keinon millä lasipöytä pysyisi siedettävän näköisenä lapsi/koiraperheessä? 
Olisko jotain antipöly- ja -tahmatassuainetta, jolla lasi pysyisi vaikka kaksi päivää kirkkaana?


8 kommenttia:

 1. En ole itse kokeillut, mutta tuli heti mieleen sellainen autojen tuulilasien ja peilien puhdistusaine. Isäni joskus sellaista kehui. Se tekee pintaan jonkin sellaisen kalvon tms. mihin ei sonta tartu niin helposti. Auttaisikohan se lasipöytään ja kenties seinälle ripustettuihin peileihinkin? Sellaista saa ihan tavarataloistakin eikä pullo maksa kuin muutaman euron, muistaakseni.

  VastaaPoista
 2. Täytyypä kokeilla tuollaista :-) Kiitos vinkistä

  VastaaPoista
 3. Itse mietin ennemminkin astianpesuainetta sillä tiedän kokemuksesta että ikkunat jotka on "pesty" lasin puhdistusaineella yllättävän nopeasti saavat eräänlaisen kelmun pintaansa. Astianpesuaine puolestaan on detergentti eli poistaa rasvan, pölyn ja muutkin aineet. Kokeilisin varmaan joko tiskirätillä tai pesusienen pehmeällä puolella ja sitten nukkaantumattomalla liinalla voisi pyyhkiä kuivaksi. Ellei pöydän pinnassa ole muuta kuin pölyä, heiluttaisin pari kertaa pölyhuiskulla joka staattisesti nappaa hiukkaset "puuteri"-osaansa.

  VastaaPoista
 4. Itsellä tosi huonoja kokemuksia ainakin auton tuulilasivaahtopesuaineesta. Tosiaan jättää kalvon mutta näkyvän sellaisen. Minä itse suosittelisin huiskuttelemaan mikrohuiskalla (esim. Aino merkkiset hyviä ja edullisia, myös Rainbow)enimmät pölyt pois (Hurjan hyviä verrattuna mikrokuiturätin pölynpoisto-ominaisuuksiin, elektroniikkaan ja muuhun myös hyviä). Kirkkainta ja nukattominta jälkeä lasissa saa ilman pesuainetta nihkeällä mikrosäämiskällä (esim. Sini). Taas huippuhyvä verrattuna tavallisiin mikrorätteihin. Toimii kuin unelma myös peileissä.

  K

  VastaaPoista
 5. Eli siis tarkoitus sanoa, että useammin mikrohuiskalla (niin kivaa työtä, ettei harmita) ja sitten välillä mikrohuiskan jälkeen helppo kiillottaa pölytön pinta puhtaaksi nihkeällä säämiskällä.

  Tuommoinen ihan marketeista, saa vaihtopäitä.
  http://www.sirpanevalainen.fi/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=77&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=71

  http://www.sinituote.fi/Suomeksi/Tuotteet/Siivous/Liinat.iw3?itemid=619&showlocation=174602f7-b6e9-4403-b764-1f1c47dd2ce9

  VastaaPoista
 6. Katsos vaan, huiskahan mainittiinkin jo:).

  K

  VastaaPoista
 7. Suurkiitos lisäkommenteista.

  Ilmeisestikään ei ole mitään mikä estäisi pölyn laskeutumista ja tahmatassujälkien tarttumista lasiin :-)

  Ei auta muu kuin mennä pölyhuiskaostoksille.

  Tosin kun nyt taas tota lasipöytää katselen, niin pölyä suurempi ongelma on noi tahmajäljet - koiran kuonosta (? höh, eihän se sais pöydille kurkkia...) ja tahmasormista.

  Mmua niin jotenkin jurppii ajatus, että pitäis olla jokapäivä jotain huiskaa tai liinaa husimassa. Mutta kait se vaan on hyväksyttävä, jos halua ihmisiksi elellä.

  VastaaPoista
 8. Pölyhuisku on kätevä, mutta kokeilepa optikon liuosta (eli vettä, pari tippaa käsitiskiainetta ja hieman Sinolia).

  VastaaPoista