torstai 21. lokakuuta 2010

8-vuotiaan vaatekaappi ruotuun myös

Innostuin 10-vuotiaan vaatekaapin ojentelusta niin, että kävin myös nuorimmaisen vaatekaapin kimppuun.
Tämä kaappi on haastavasti pitkä ja kapea. Hieman yli 130-senttinen poika ei yllä kaikille hyllyille.

Heivasin siis y harvoin tarvittavat siistimmät vaatteet lähyllyille. Käsien tasolle jätin ne, joita pengotaan suurimmalla tunteella: hupparit, verkkarilököpöksyt (arrg!! vihaan niitä) ja t-paidat.

Merkkasin tämänkin kaapin maalarinteippikyltein.

Ihan sama vaikka  rivit ja pinot eivät  olekaan suorassa. Jos poika oppisi itse tyhjentämään oman puhtaiden-ja-viikattujen-vaatteiden -pyykkikorinsa kaappiin, vaikka ihan vinonkin, olisin toistaiseksi ja melko pitkään tyytyväinen.

4 kommenttia:

 1. Mitä tapahtuisi jos tuota kaappia ei täydentäisi äiti ? :) Vaan ne tosiaan otettaisiin sieltä puhtaitten vaatteitten pyykkikorista esimerkiksi pyykkipäivien jälkeen. Järjestys näyttää erinomaiselta nyt :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä blogista. :)

  Meillä neljävuotias vie itse vaatteensa kaappiin ja myös hakee sieltä vaatteita omatoimisesti. Minä sitten nostelen mahdolliset matkalla eksyneet hyllylle. Pojalla on niin vähän vaatetta, että vaikka kaaos toki on melkoinen kaapissa, niin homma kuitenkin toimii.

  Koska en yritäkään pitää kaappia siistinä. :)

  Tilanne olisi eri, jos vaatteita olisi ihan kamalasti. Nyt olen lähtenyt siitä, että pääasia, että lapsi saa osallistua, kun itse haluaa, pyykkihuoltoon. Ja kun resursseja (esim. paremmat vaatekaapit, lapsen taidot, äidin jaksaminen) vapautuu ja löytyy lisää, niin jalostamme hommaa sitten järjestelmällisemmäksi.

  VastaaPoista
 3. vaarihiiri: Se jää nähtäväksi. 8-vuotias ei ollut tästä ollenkaan niin haltioissa kuin isoveljensä. Tosin nyt ottaa vaatteet hyllyiltä varovasti, niin ettei koko kasa mylläänny kerralla. Illemmalla eka testi, vien korillisen viikattuja vaatteita huoneeseen.

  amkp: lasten oma into kannattaa ehdottomasti hyödyntää.Meillä nämä innostukset ovat olleet kovin kausiluontoisia. Harva innostus jää pitkäaikaiseksi.
  Vähäinen määrä vaatteita toki helpottaisi. Meillä on lapsilla aika paljon vaatteita. Ollaan aikoinaan saatu paljon vanhemmilta serkuilta ja on kierrätetty kaveripiirissä. Lisäksi mä aika usein sekoan Lafkanilla(käytettyjen lastenvaatteiden liike) - se ei ole hyväksi järjestyksenpidolle.

  VastaaPoista
 4. amkp: Kuulostaa liian hyvältä :D (Meillä 9 v. tyttökin on vain pelkkä "hämmentäjä" mitä vaatekaappeihin tulee ... ja uskomattoman paljon huoneessa muutenkin kaikenlaista "sälää" mitä milloinkin keräilee:D) Tosin meillä ihan kohtuu siistiä ja järjestelmällistä vanhemmista johtuen :) Muttas se, että siirtää se jälkipolvelle jolla sitä ei luontaisesti niin siinäpäs vasta haaste. Meillä taas 11 v. poika on todella järjestyksen ystävä ja hän vaan jotenkin itsestään pitää kaiken vaan niin näppärästi järjestyksessä eikä tarvitse perään katsoa :)

  VastaaPoista