lauantai 30. lokakuuta 2010

Tarvitaan neljä neliötä lisätilaa

Tarvitsin erittäin urgentisti neljä lisäneliötä. Miehen lapsuudenkaveri soitti iloisen uutisen: tulee kolmen poikalapsen kanssa etelään viettämään syyslomaa. Yöpyvät meillä.

Kahden petipaikka on helppo nakki. Pikkuruisessa vierashuoneessa on levitettävä sänky. Sängyn päällä lojuu "vain" kahden patikkaviikkoreissun reput ja vermeet purkamatta (lue: puolivalmiiksi pakattuina seuraavaa retkeä varten). Ne on helppo siirtää äkisti piiloon – vaikkapa vinttiin.

Vielä tarvitaan kahdelle patjalle paikka. Kinkkisempi juttu. Alakerran oleskelutilat ovat yhtä avonaista tilaa. Olisi mukava suoda vieraille suljettavan oven suoma rauha.

No mutta, onhan meillä katastrofihuone! Se, josta piti tulla työhuone/vierashuone/musahuone ja ties mitä ihanaa. Mutta siitä onkin ajansaatossa tullut kaatopaikka.Täältä se tila on kuitenkin raivattava. Raju siivousmyrsky kävi alueen läpi:

- Omistajilleen rakkaat fillarit saivat lopullisen häädön autotalliin – sorry guys.
- Autojääkaappi samoin. Sitä tarvitaan useimmiten vain heinäkuussa.
- Moto cross –kamat pestiin ja vietiin säilöön. Pohdin samalla, että milloinhan nämäkin sais myydä pois?
- Lätkäkamat (häh mitä? miksi ne ovat olleet täällä yli koko kesän ?) saivat myös häädön autotalliin odottamaan lumia.

Noh, tulihan niitä  lisäneliöitä. Melko edullisesti tällä kertaa. Ja vähän enemmän kuin oikeastaan tarvitsinkaan.
Ihanaa kun pääsi imuroimaan ja pesemään tämänkin huoneen lattiat.


Joskohan sitä sais joskus tähänkin huoneeseen kevyen  pintaremontin tehtyä ….

ps. Tervetuloa lukijoiksi Rva Kepponen, Heidi, Mannukka ja Hanna-Maarit!

11 kommenttia:

 1. Et taatusti ole ainoa, joka ryhtyy toimeen vain pakon uhatessa ja selkä seinää vasten ajettuna! *Tämä täällä viittais*

  Ryhdyin itsekin romunraivaukseen innoittamanasi, mutta nyt onkin käynyt niin, että kun kävin kirppiksiä kartoittamassa, meille on kotiutunut sieltä kamaa vaikka kuinka, enkä itse ole myynyt vielä mitään... En ole aiemmin tajunnutkaan, miksi ihmiset harrastavat erityisesti noita lastentarvikekirppiksiä. Nyt ymmärrän. Tosin pitäisi kääntää vielä se tavaran suunta toiseksi.

  VastaaPoista
 2. Mulle lastentarvikekirppikset olivat paratiiseja, silloin kun lapset olivat pienempiä.

  Nyt yritän hillitä sisääntulevan kaman määrää. Se vaan tuntuu olevan aivan mahdoton tehtävä.

  ps. Mä en yleensä tee mitään siivoukseen liittyvää ilman pakkoa ja paniikkia..... :-)

  VastaaPoista
 3. Olisi kyllä mukavaa, jos kotiin voisi aina tarvittaessa rakentaa pieniä lisäulokkeita.. Niille olisi välillä kovasti tarvetta.

  Tuo teidän katastrofihuone ennen siivousta muistuttaa kovasti meidän "makuuhuonetta" normaalikuosissaan. Järkkäsimme tuossa huoneet uusiksi ja toimme makkarista sängyn olkkariin, koska makuuhuone oli isolle tuplasängylle ihan liian pieni. Olkkarista tilalle vietiin kirjahyllyt. Ja nythän makuuhuone eli "työhuone" onkin hyvä varastotila, kun siellä ei kerta vietetä aikaa.

  Pitäisiköhän meidänkin kutsua joku yökylään, niin saisi huoneen ojennukseen! :D

  VastaaPoista
 4. Jälleen kerran ihailtavaa aikaansaavuutta! Hyvä sinä!

  Meillä on kaikki paikat rempallaan, kun on tää remppa. (Hih.) Uskallan toivoa, että jouluksi selkiintyy.

  Niin ja halusin vaan kertoa, että käyn säännöllisesti täällä kurkkimassa, vaikken aina merkkiä vierailusta jätäkään. :)

  VastaaPoista
 5. Eikös reissussa vois joskus nukkua niinkuin vähän silleen reissumaiseen tyyliin vähän missä sattuu olemaan tilaa :) vrt. entisajan majatalot :D Meille on hankittu muutama retkisänky, ovat älyttömän hyviä nukkua. Nukuin itse sellaisessa varmaan puoli vuotta kun joskus vahingoissa muutin kaupungista maalle työn vuoksi kesämökilleni, unet olivat mitä makoisimmat :) Toisinaan kun haluan tunnelmoida niin levitän retkisänkyni ties minne. Oikeastaan jokaisella pitäisi itsellään olla sellainen olemassa vaikkapas auton peräkontissa niin olisi helppoa ja vaivatonta asettua yöksi esimerkiksi sukulaisiin. Meillä ei olisi mitenkään pärjätty ilman retkisänkyjä, niin helppoja tiukan paikan tullen leväyttää vaikka olohuoneen nurkkaan jos neliöt käytössä "tappiin asti" :)

  VastaaPoista
 6. vaarihiiri: vieraat tulivat omien makuupussien kanssa. Fiksua. Tuli vähemmän lakanapyykkiä. Kyllähän tänne olohuoneeseeen ja ruokahuoneeseen sais vaikka 10 patjaa lattialle siskonpetiin (ei meillä nyt sentään koko huusholli ole kaatopaikkaa :-) ) , mutta halusin heille oman rauhallisen nukkumapaikan.

  Onko noi teidän retkisängyt sellaisia patjoja, jonne pumpataan ilmaa?

  VastaaPoista
 7. Hei wau! Mä haluaisin kymmenen neliöö meidän olkkariin. Se ei taida yhtä halvalla ja helpolla tulla... :(

  VastaaPoista
 8. Ihana nimitys, tuo katastrofihuone. Taidan alkaa kutsua meidän yläkerran aulaa samalla nimellä.. :-)

  VastaaPoista
 9. Meidän retkisängyt on sellaisia joissa rautaiset jalat ja ne saa taitettua kasaan. Pohja on vähän kuin entisajan hetekoissa, maksoivat jotain 40 euroa sänky.
  Niin, onhan kätevämpää jos vierailla oma rauhallinen tila nukkua. Enkä uskokkaan, että teidän olisi kaatopaikka :)
  Tuo raivaaminen ja roudaaminen on pidemmän päälle äärimmäisen rasittavaa. Oon tässä useamman vuoden tehnyt sitä, on ollut muuttoa ja remonttia. Tälläkin hetkellä elämäni on muutamissa pahvilaatikoissa ja matkalaukuissa. Kun tyhjentää kokonaisen talon remontin alta pois, huomaa kuinka paljon on tavaraa jota jostain syystä säilytetään. Oon reippaasti yrittänyt nuotiolla polttaa kaikkea ylimääräistä. Siitä huolimatta jää sellaista tavaraa joille olisi "sitten joskus" käyttöä.

  VastaaPoista
 10. Sun blogisi näyttää olevan ihan malliesimerkki, miten teen kaikesta yhtäkkiä ihan siistiä....

  VastaaPoista
 11. Wauh ja helpotuksen huokaus. Tämä sun blogisi on suorastaan terapeuttinen:). Roinanraivausta olen suorittanut pikku hiljaa useamman vuoden ajan, mutta vielä on tehtävää... Tsemppiä omaasi!

  VastaaPoista