sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Projektina raivaaminen ja siitä bloggaaminen

Voiko itsensä opettaa siistiksi ja järjestelmälliseksi? Vai onko kaoottinen elämäntyyli määritelty jo geeneissä?

Parikymppisenä hoin mantraa ”Ruuanlaitto ja siivoaminen ovat puuhista turhimpia”. Kuitenkin kotiäitivuosieni aikana ruokien suunnittelusta ja valmistelusta kehkeytyi minulle, jos ei suoranainen intohimo, niin ainakin mukava harrastus.

Vihaan siivoamista. Puuhaan kuluu aivan liian pitkä aika suhteessa siihen aikaan, jossa työnjälki ehditään tuhota. Siivoamalla ei saa mitään pysyvää tai merkittävää aikaiseksi. Se ei motivoi minua.

Rakastan rohkeita ja yksinkertaisia sisustuksia, valoa ja tilaa. Inhoan liikaa tavaraa. Siksi onkin hieman ristiriitaista, että mottooni on edelleen jäänyt väittämä ”Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi siivoamiseen”.

Mutta nyt tulee muutos. Tartun härkää sarvista, yksi nurkka kerrallaan, toinen laatikko vuorollaan, pala palalta järjestän taloni uuteen uskoon. Viikossa tai kuukaudessa en luule selviäväni. Olen 40 vuotta siedättänyt itseäni kaaokseen. Jospa neljässä vuodessa oppisin pitämään järjestyksestä, siisteydestä ja siivoamisesta.

Ensin täytyy kuitenkin oppia bloggaamaan. Sillä tämä julkipäiväkirja motivoikoon minut hommiin.

7 kommenttia:

 1. jes, jes! Kiitos tästä uudesta blogista, sait heti lukijan minusta :)

  T. hillevi-hiiri

  VastaaPoista
 2. Iiihanaaa!! Lukijuutesi kannustaa minua kivikkoisella tielläni :-) Olet lämpimästi tervetullut!

  VastaaPoista
 3. Saisinkohan itsekin innostusta blogistasi? Toivon oman sotkuholistiominaisuuteni edes vähäisessä määrin laantuvan projeksitsi myöstä. Seuraan siis innolla aikaansaannostasi.

  Terveisin -M-

  VastaaPoista
 4. Jos englanti sujuu, kokeile Apartment Therapyn (siis nimi piste com) tulevaa Spring Cure-projektia. Osallistuin itse heidän Fall Cureen ja osittain myös Green Cureen. Nyt aion kurkata heidän Kitchen Spring Cureä kun se alkaa. Siinä voi valita koko talon tai vain huoneen ja keskittyä siihen mihin aika riittää. Vertaistukea on huomattava määrä ja kaikki saavat postata Flickriin kuviaan ennen ja jälkeen, joten energiaa saa jo pelkistä kuvien katselemisesta. Aina on heitä joilla on asiat huonommin (ihan oikeasti!) :)

  VastaaPoista
 5. Thanks.

  Kävin sivuilla ja ilmottauduin jollekin sähköpostiryhmälle. Toivottavasti sen kautta selviää, milloin seuraava spring cure on alkamassa. (Pitääköhän mun odottaa UK/Eurooppa ryhmää, vai voinko mennä mukaan vaikka NYCin ryhmäään?)Näin ensikatsannolla sivut tuntuivat melko sekavilta. Muuten kyllä kuulosti kiinnostavalta. Toivottavasi mailiin tulee lisätietoa pian :-)

  VastaaPoista
 6. Neljä vuotta kuulostaa realistiselta ajalta. Jotain sellaista itsekin voisin suunnitella. Kiitos tsempistä, luin kaiken läpi... :).

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla, että viihdyit alusta loppuun.
  Neljä vuotta on armollinen aika. Nyt on kulunut jo puoli vuotta, enkä ole kovinkaan pitkällä.... huih!

  VastaaPoista