lauantai 20. helmikuuta 2010

Valmistautuminen suureen raivausoperaatioon

Olen valmistautunut suureen raivausoperaatioon, joka saattaa kestää vuosia.

Epäjärjestelmällisyyteni on saavuttanut 40 vuoden aikana melkomoiset mittasuhteet. En siis odota selvittäväni tilannetta kuukaudessa tai kahdessa. En myöskään aio tappaa innostustani haukkaamalla liian suurta kakkupalaa kerralla. Noudatan gurujen ohjetta, ja käyn yksitellen yhden nurkan, laatikon tai hyllyn kimppuun - vain 15 minuutiksi kerrallaan.

Valitsen kohteen ja roudaan viereen raivauskaluston:

'

kolme koria, pahvilaatikko, yksi paperikassi ja roskapussi.
Pahvilaatikkoon sujahtaa kiertoon/kirppikselle menevät ja Koreihin lajittelen 1) yläkertaan menevät 2) alakertaan kuuluvat sekä miehen aarteet 3) verstaaseen. Paperit keräyskassiin ja roskat roskapussiin.

5 kommenttia:

 1. Olisipa minullakin noin paljon energiaa ja aikaa. Vaikka eihän 15 min ole paljon, niin mulla se olisi siivotessa kuin 1 tunti. Ja kun alkaa miettiä, että mistä aloittaisi, siitä tulee jo aivan väsyneeksi. Ehkäpä olen vain niin laiska...

  VastaaPoista
 2. Jaan tunteesi täysin. Jo pelkkä ajatus kaikesta siitä mitä pitäisi raivata lamaannuttaa. Siksi päädyinkin baby-step, yksi pieni askel kerrallaan, strategiaan :-)

  VastaaPoista
 3. Voikun noille olisi vielä kevyt, pyörällinen hyllykkö. Olisi helppo työntää se aina sinne, missä järjestely on menossa. Ja väliaikoina vaikka vaatehuoneeseen piiloon ;)

  T. Hillevi-hiiri

  VastaaPoista
 4. Sinulla on kaunis käsiala. :)

  Onnea projektiin.
  Tiedän suunnilleen mitä käyt läpi.
  Olen itse ottanut itseäni niskasta kiinni hiukan aikaisemmin, mutta vaikkei minulla vanhuuden suomaa arvovaltaa olekaan niin usko pois, kun saat siisteyttä aikaan et enää tahdo luopua siitä. Siisteys kun tuo myös mielenrauhaa. Tosin minulla on pari romulaatikkoa joista en aio luopua. En vaan suostu sopeutumaan siistiin työpöydän ylälaatikkoon. ;)

  VastaaPoista
 5. Hillevi-hiiri: meillä on vähän hankala talo, kun se on niin monessa tasossa. Kolme kerrosta ja niidenkin väillä pari puoliväliä... Mutta jos olis joka tasossa oma pyörillä kulkeva hyllykkö, se olis ehkä hyvä.

  Essi: Kiitos! Kiva kuulla, että joku on joskus onnistunut tekemään "parannuksen" :-) Uskon kyllä siisteyden tuovan mielenrauhaa, energiaa ja kaikkea mukavaa. Matka sinne vaan on niin takkuinen.

  VastaaPoista