perjantai 26. helmikuuta 2010

Eräs eteinen ja tyypillinen iltapäivä

Eteinen vaatii pikaisia toimenpiteitä: pinnallista siivoamista, syvällistä raivaamista kaapeissa ja muutaman uuden järjestelyratkaisun helpottamaan siisteyden ylläpitämistä.

Tällainen on melko usein eteisemme karu totuus:Olen jo tiedostanut että täällä asuvat eivät ole sisäistäneet kultaista ohjetta asioiden heti paikalleen laittamisesta.

Meillä on myös positiivinen ongelma - lattiapinta-alaa on mukavasti. Mutta se  kääntyy meillä itseään vastaan. Eteisen läpi pääsee kulkemaan ilman kohtuuttomia ponnisteluja, vaikka arkikäytössä olevat kengät ja muutama lelu lattialla lojuisikin.


Oikeita ratkaistavia ongelmia:
1) eteisen väliaikaisratkaisu, avokirjahylly, on jähmettynyt paikalleen ikuisesti. Ja se on ruma. -> Jotain tarvii tehdä.

2) kaappitilaa on, mutta suurin osa siitä on "romukäytössä". Eteisen kaappiin on niin helppo tyhjentää taskuissa ja laukuissa pyörivät epämääräiset asiat, joille ei ole omaa paikkaa. -> kaipaa erittäin rankalla kädellä tehtyä romunraivausta.

3) Eräs yksittäinen ongelma: märät, lantaiset ja puruiset ratsastuskengät. (sama pätee lumisiin ja märkiin talvikenkiin)  Mitä niille tehdään? Näillä keleillä en haluaisi jättää niitä kuivumaan ulos. Siellä ne peittyisivät lumeen ja halkeaisivat pakkasessa. Märkinä ja haisevina en niitä kuitenkaan kaappiinkaan halua laittaa. -> MITEN minä tämän ratkaisen???? oih ja voih...

4) täydet kaapit aiheuttavat kausiongelmia. Esim. rappusilla olevissa muovikoreissa on suksivoiteita. (haloo kukaa tarvii niitä kokonaista korillista? Varsinkaan kun 3/4 perheestä ei käytä voideltavia suksia). Korit eivät  mahdu kaappeihin, joten ne on kätevästi käsillä tuossa silmien alla koko talven. -> palaa kohdan 2 ratkaisuun.

Aloitetaan kuitenkin pinnallisella siivouksella.

Sillä välin otan ilolla vastaan kaikki kehittävät korjausehdotukset.

6 kommenttia:

 1. Täällä sama ongelma ensinnäkin tämän porukan suhteen. KUKAAN ei osaa laittaa tavaroita takaisin niitä tarvittuaan. Tuntuu että nuorison kanssa auttamattomasti myöhässä tuo kasvatus sen suhteen. Toinen sama ongelma ovat ratsastusvarusteet. Talouteen kuuluu kaksi samassa pihapiirissä asustavaa pollea ja lannan ja virtsanhaju...uuh..itse kun en edes hevosia harrasta vaan nuoriso, niin en osaa hajusta yhtään edes tykätä. Meillä on käynyt niin, että talon tekninen tila johon on erillinen sisäänkäynti, on täynnä ratsastusvarusteita, loimia yms. Sinnepä onkin sitten mukava mennä tyhjentämänn keskuspölynimuria tai huoltamaan ilmastointikonetta. Pitää luovia hevostavararöykkiön yli... Eteisessä muka on säilytystilaa riittävästi, vaan sinnekin pesii sitä epäkuranttia tavaraa kummasti. Seurataan josko löydät hyviä ratkaisuja....

  Terveisin se toinen sottapytty

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole hevosia lähimaillakaan, paitsi sisäsiisti keinuheppa, mutta kolmas sottapytty ilmoittautuu vakkarilukijaksi.

  T: Kohtalotoverisi Ylva

  VastaaPoista
 3. Sottapytty: nuorisosi elää minun lapsuudenaikaista haavettani: oma hevonen! Se haave ei koskaan toteutunut. Enää en haaveile :-) Vie niin paljon aikaa, että sittenhän meillä vasta riemu alkaisi tämän kaaoksen epähallinnan kanssa.

  Ylva: tervetuloa! Sinulla on vielä niin pienet lapset, että mahdolliselle sotkullesi on hyvät perusteet :-)

  VastaaPoista
 4. Kengille, olkoon ne sitten talvi- tai ratsastussaappat, suosittelen yksinkertaista muoviastiaa (ajattele maksikoon tarjotin) sillä vaikka se onkin mielettömän ruma ei taida olla helpompia ratkaisuja mitä puhtaanapitoon tulee. Ei se kärsikään jos loska ja lanta kerääntyykin sille.

  Kirjahylly suosiolla toiseen paikkaan tai ulos! :D

  VastaaPoista
 5. Inspiroiva blogi, ihanaa. Itse yritän hallita kaaosta mutta ei siitä tule mitään. Tällä hetkellä meillä on yläkerrassa remontti ja olen ankarasti raivannut komeroita, mitä kaikkea kamaluuksia meillä onkaan säilöttynä.

  Yhdistelmänä vanha talo, joka on maatalo, lypsylehmiä, neljä lasta, kissoja, koira, kodin ulkopuolella osa-aikaisesti työskentelevä äiti ja kotonaan paljon käsitöitä & askartelua harrastava perhe on yhtälö, jossa yritetään vain selviytyä.

  VastaaPoista
 6. kotijumalatar: hyvä vinkki tuo tarjottimen kokoinen muoviloota. Sellaisen voisi sijoittaa jonnekin lähivarastoon. Jep, kirjahylly pitää todellakin saada muualle.

  ilofina: kun paljon tekee, niin helposti paikat myös menevät epäjärjestyksen. Näin se yleensä vaan menee, mutta yritetään selvittää tämäkin yhtälö. Onnea remonttiin, se vaatii hermoja, mutta on sitten ihana kun on valmista.

  VastaaPoista