keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Mutku nää on mun lempparit!

Kahdeksanvuotiaalla on yhdeksät näille keleille sopivat kengät: goretex-lenkkarit, juoksulenkkarit, ihan vaan tavalliset lenkkarit, ruskeat ja mustat skeittikengät, kumisaappaat plus kolmet talvisaappaat. Minusta tässä on kuusi paria liikaa.

Sitten on vielä kymmenes, surullinen, kenkäpari.

- Nää on mun lempparit! Ei näitä saa heittää pois, parkaisee kahdeksanvuotias eliminointiehdotuksille.

Näitä ei päihitä mikään yhdeksästä muusta kenkäparista. Nämä ovat rakkaimmat.
  

Viime viikolla minullekin sitten selvisi, miksi pojan sukat ovat aina mustat.

Kengissähän on kaksi sormenmentävää reikää! Kiesus sentään. Nyt lähtevät kengät saattohoitoon. Ehdoton käyttökielto, mutta vielä saa hetken aikaa silitellä ja antaa viimeiset hyvästit.  

Loppuhävityksen jälkeen saa sitten  taas pikkuruisesti lisää tilaa ja järjestystä kenkäkaappiin. Tai, tuota noin, ollaanpas rehellisiä. Saa lisää tilaa eteisen lattialle.

Tervetuloa lukijaksi tata!

9 kommenttia:

 1. Parhaat ja ainoot kengät ;) Samaa selitystä mä käytän joistain vaatteista vaikkei ne todellakaan oo ainoot :D Ja kiitos ^^

  VastaaPoista
 2. Tiedän tunteen... Jotkut kengät oikeesti on ne ikilempparit! ;)

  VastaaPoista
 3. Ei auta muuta kuin viettää hiljainen hetki rakkaiden kenkien kunniaksi. Minun lapseni kaapissa on edelleen joku lempivaate parin vuoden takaa, jota vaan ei pysty heittämään pois, vaikka se on rikki, eikä varmaan enää mahdukaan...

  Amerikkalaisilla on omat (vaate-)kaapit kenkien säilytykseen. Näillä neliöhinnoilla tuo karsiminen kuulostaa järkevältä... Meillä viiden ihmisen kengät ei kyllä mitenkään edes kohtuudella mahdu eteisen kaappeihin :-( eli lattiaa täälläkin tarttis raivata.

  VastaaPoista
 4. Hihii, voi toista! Heta.

  VastaaPoista
 5. Meillä on vieläkin tyttären rakkaimmat Converset hänen hyllyllään koristeena (tytär on 18 ja kengät olivat käytössä kai 6 vuotta sitten). Ehkä tällainen sisustusvinkki lievittäisi tuskaa :)tykkään blogistasi! Minullakin on raivausprojekti menossa ja se on kyllä tyydyttävää puuhaa kun edistyy ...

  VastaaPoista
 6. Marikki: jostain syystä noita kenkiä tosiaan lojuu lattioilla, vaikka meilläkin on eteisessä 3 isoa kenkäkaappia.

  aija: kiitos kivasta vinkistä. Taidankin jynssätä kammotuskengät vanhalla hammasharjalla puhtaaksi ja asettaa ne pojan kirjahyllyyn esille - sisustuselementiksi. (... ihan niinkuin tässä huushollissa mikään "sisustuselementti" tulisi edustavasti esille.)

  VastaaPoista
 7. Sulle on haaste blogissani, joten otathan viestikapulan vastaan? Olisi kiva kuulla sun lapsuuden unelma-ammatista ja leikeistä!

  VastaaPoista
 8. Luin sun blogia ja huomasin haasteen jo sieltä :-)
  Kiitos! Palaan asiaan - nyt uni painaa silmää. Herätys 6 tunnin päästä = mulle ihan liian nopeasti.

  VastaaPoista