lauantai 23. huhtikuuta 2011

Ammattijärjestäjät raivaavat tiensä suomalaisten kaaoksen valtaamiin koteihin

Ammattiraivauksen Suomeen rantauttanut Anne te Valde-Luoma ja Suomen uraauurtava ammattiraivari Maria Laitinen kouluttivat Suomeen 13 uutta raivaria, ammattijärjestäjää, organisoijaa.

Seuraan mielenkiinnolla ja peukut pystyssä miten naiset saavat hommat sujumaan ja levittämään tietoisuutta ammatistaan ja tarjoamastaan palvelusta.


Maria kuvaa kaikki ryhmäläisiä iloisiksi ja reippaiksi tyypeiksi. Ihanaa! Tämä kumoaa minun oman stereotyyppisen käsitykseni siivousfriikeistä.

Kun katson ammattiraivarikurssin kurssikuvaa, en voi kuitenkaan olla huomaamatta tiettyä yhtäläisyyttä, joka tukee yleiskäsitystäni tip-top-siisteyttä arvostavista ihmisistä.

Katsokaan hiustyyliä. Ei, täällä ei ole stereotypiani mukaisia piukkoja tiukkapiponutturoita. Mutta kaikilla on 2000-luvun päivitetty versio siitä: siisti, topakka, aina kuosissa oleva lyhyt kampaus.

Ei yhtään boheemia, hulmuavaa, hipahtavaa, vallatonta tai mitenkään erikoislaatuista pehkoa.

Voiko kampaus paljastaa ihmisen järjestelmällisyyden ja siivousfriikkiyden asteen?

8 kommenttia:

 1. Hih, ehkäpä se hiustyyli kertookin jotain? Minä ensin meinasin vastata, että PAH, se mitään kerro, mutta toisaalta muuton aikana olen joskus kiireessä laittanut vaan pikaisesti kammatun tukan ponnarille ja kotikin on ollut sen näköinen - pikaisesti vaan tavarat pois lootista ja järjestellään myöhemmin paremmin. Kuten myös kammataan tukka.

  Ihana linkki, kiitos, täytyy ihan jakaa omassa blogissa :)

  VastaaPoista
 2. LOL :-)

  Kun mä mietin eri ihmisryhmiä, joiden kanssa olen tekemisissä: duunikaverit, harrasteporukat, koulukaverit yms, niin kyllä niiden henkilöillä on aika monipuolinen kampausvalikoima.

  Harrasteporukassa ehkä hieman enemmän vallattomia pitkähiuksisia kuin lyhyttukkaisia. Se, ehkä johtuu siitä, että heppatytöt ovat stereotyyppisesti ponnaripäisiä :-)

  Mutta tässä ammattijärjestäjäporukassa on vain yhtä hiustyyliä: lyhyttä ja kätevää - aina siistiä.

  Ehkä hiukset sittenkin kertoo jotain.... ?

  VastaaPoista
 3. En kyllä ole ihan varma siitä, onko ammattiraivaajan oltava siivousfriikki. Jos tarkoitat siivousfriikillä sellaista, jonka koti on aina tiptop ja jolla ei ole koskaan ylimääräistä roinaa, niin miten tämä henkilö voi ymmärtää sotkuista hamstraajaa? Ammattiraivaaja ei tietenkään voi olla toivoton tapaus, mutta vähän sama tilanne syntyisi, jos hyvän aineenvaihdunnan omaava, aina liikuntaa rakastanut ja ilman ponnisteluja hoikkana pysynyt ihminen antaisi laihdutusneuvoja. Ne eivät välttämättä olisi liikuntaa vihaavalle läskille parhaita neuvoja.

  Hauska huomio tuo kampausjuttu. En itse kiinnittänyt asiaan lainkaan huomiota ennen kirjoitustasi. Minusta lyhyet hiukset ovat kertakaikkiaan hankalammat ja vaativat enemmän laittamista kuin pitkät hiukset, jotka voi vetää aina ponnarille. Moni on tästä eri mieltä. Ehkäpä ammattiraivaajat ovat raivanneet myös hiuksensa? Jos on todettu, että vähempi tavara helpottaa elämää, niin ehkä he hiustenkin osalta haluavat helpottaa elämää - ei tarvitse kuluttaa aikaa hiusten laittamiseen?

  VastaaPoista
 4. Tosi ikävä fiilis tuli tuosta toisten ulkonäön arvostelusta.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1:lle: Minä toivoisin, että minua auttava professional organizer olisi postiviisellä tavalla siivousfriikki. Sellainen joka arvostaa siisteyttä ja järjestelmällisyyttä. Sellainen voisi saada minutkin innostumaan ja arvostamaan järjestystä. Jos ammattiraivari olisi sotkuholisti niin kuin minä, silloin sokea taluttaisi sokeaa :-)

  Anonyymi2:lle: Pahoittelen, jos koit minun arvostelevan leidien ulkonäköä. Katsoessani kuvaa, minulle tuli ensimmäisenä mieleen, että näistä naisista näkee heti, että ovat siisteyden ystäviä. Huoliteltuja naisia kampauksia myöden.

  VastaaPoista
 6. Ulkonäkö ja siivousinto ei mun tapauksessa käy käsi kädessä: toivoisin tukkani olevan hulmuileva, periaatteessa. Mut sit jos yksikin haituva hulmuilee, tartun välittömästi fööniin ja taas on tukka siisti ja sileä. Muutenkin vaatteet päälläni ovat kuosissa, kaikki AINA silitettyjä (silitin aikanaan pikkupojan kalsaritkin, mistä sain kerran kiitosta tarhantädeiltä :-) kukaan muuhan sitä ei nähnytkään)

  Vieraat ei ikinä arvais, millaisissa kasoissa vaatteeni kotona ovat: käytetyt lattialla odottamassa pyykkikoriin vientiä, pestyt kasoina tuoleilla odottamassa silitystä...

  VastaaPoista
 7. Vilkaisu peiliin näyttää pahasti yhtäläisyyden asuntooni, pahus. :)

  VastaaPoista
 8. En ole vielä käynyt kodissa jossa olisi vähemmän tavaraa kuin meillä, ja olen luonnostani todella järjestelmällinen. Lainehtivan kiharat, lähes vyötärölle ulottuvat hiukseni liehuvat vapaina lähes poikkeuksetta :D

  VastaaPoista