keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Gourmet-ruokaa ei voi tehdä sotkuisessa keittiössä

Hyvän ruuan valmistaminen on  melkein nautinnollisempaa kuin sen syöminen. Erityisesti jos saa kokata viihtyisässä ympäristössä ja hyvässä seurassa. Sotkuisessa ja sekaisessa keittiössä  kokkaaminen latistaa paremmatkin ainekset.

Sunnuntaina meillä kokattiin ankanrintaa. Raastoin ja pusersin mehua inkivääristä. Keinutin tuoretta rakuunaa hienoksi yrttikeinulla. Raastoin appelsiinin ja sitruunan kuorta. Mortteloin korianterin siemeniä hakkelukseksi. Mies paistoi hitaasti lämpenevällä tulella ankanrintapalojen rasvapuolta rapeaksi.

Näin ihanan ruuan valmistamisesta katoaa se upein kärki, jos sitä valmistetaan meidän perheen normaalissa keittiömaisemassa:


Jos haluaa saavuttaa  ruuanlaiton flow-tunteen, on ensin tehtävä perustavanlaatuinen rojun ja paperin raivaus.

Kun valmistan herkkuruokia tällaisessa keittiössä,  minulle tulee ihan tv-kokki fiilis :-)ps. Oli hyvä, että raivasin nurkat. Löysin lasten koulu- ja koriskuvat sekä kolme juuri erääntynyttä laskua. Löysin myös sen  laskun, josta sain jo viime viikolla maksumuistutuksen.

4 kommenttia:

 1. Tuo keittiön tasojen tavarapaljous on raivostuttava. Meillä ainakin jos siihen kolon tekee, niin heti on toinen sen täyttämässä. Raivostuttavaa. Juuri tuollaisen tilanteen minäkin haluaisin kun sulla tuossa jälkimmäisessä kuvassa on. Kaunista!

  VastaaPoista
 2. Hei, sinulle on hieman päivänpaistetta blogissani! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kunpa näkisit keittiön, jossa äsken tein ruokaa (ihan mieluusti tosin tein). Eipä ole paljon laskutilaa, mutta tiskiä sitäkin enemmän. Sorry vaan, mutta tuo teidän keittiö on ihan piisofkeik, siis jos nyt muutama paperi siellä täällä, niin se ei oo mittään, tuohan on hetkessä raivattavissa. Ruoanlaittonne kuulostaa kyllä gourmelta, yrttikeinut (täh?) ja kaikki.

  VastaaPoista
 4. :D Siinä onkin vissi ero teenkö perusarkiruokaa vai hifistelenkö hyvän ruuan parissa.
  Arkiruoan valmistus onnistuu tiskipöydän kulmaan raivatussa nurkassa, mutta gourmet-orgioista menee terä, jos keittiö on heikossa hapessa.

  Se on niin kuin viini, maitolasista se ei vaan maistu.

  VastaaPoista