perjantai 27. elokuuta 2010

Sanattomana tunnustuksista

Menin hetkeksi sanattomaksi tunnustuksista, jotka sain Ralliradan varikon Ylvalta ja Sitruunan ja vaniljan Vanillalta inspiroivasta blogista


Kaunis kiitos kummallekin!.


Ensin 7 asiaa itsestäni.

1) Olen tekopyhä tyyppi. Meuhkaan suu vaahdossa kierrätyksestä, toisenlaisista lahjoista ja pesupähkinöistä samaan aikaan, kun asun öljylämmitteisessä talossa ja ajan mökille maasturilla. Tästä huolimatta kuvittelen olevani tiedostava kuluttaja.

2) Olen pituudeltani lähempänä kahta metriä kuin puoltatoista. Taulukkojen mukaan terveen painoinen. Sallitut kilot ovat keskittyneet alavartaloon ja olen kevyesti persevä nainen. Viime viikolla mies totesi peppuni kaventuneen. Jos näin on päässyt käymään, siitä kuuluu kiitos laiskalle kokille ja lähitallin raskasliikkeisille ruunille.

3) Olen tehnyt suurimman osan urastani töitä markkinoinnin parissa. Salaa haaveilen ravintoterapeutin, personal trainerin ja ympäristötoimittajan ammateista.

4) Meillä ei ole TV'tä. Tähän ei liity mitään ylevää periaatetta.

5) En siis ole nähnyt ainuttakaan BB-jaksoa.

6) Olen lukenut ruotsia eri kouluissa 6+3+2 vuotta, ja 80-luvulla olin kesän töissä Ruotsissa. Kaikista näistä vuosista huolimatta en osaa käyttää sitä enää. Päätin tehdä asialle jotain ja tänä kesänä olen lukenut jo 4 ruotsinkielistä kirjaa. Nyt olen ihmeellisen tyytyväinen itseeni 

7) Nuorena säälin keski-ikäisiä työtovereitani, jotka viettivät lomansa mökillä ja kotona. Rukoilin säästyväni tuolta tylsältä aikuisen elämältä. No, nyt 20 vuotta myöhemmin en tiedä mitään parempaa kuin koko kesä omalla mökillä.

********************

Jaan tunnustukset eteenpäin sellaisille, joilla oli suuri vaikutus oman blogini avaamiseen. Näistä osa on ollut pitkään hiljaa, mutta muistelen heitä lämmöllä ja hymy huulilla.

Elohiiri, joka kirjoitti rrrrakastavansa siivoamista ja järjestämistä. Silloin tajusin, että ehkä minäkin voin oppia tykkäämään siivoamisesta, jos vain kovasti ja ahkerasti opettelen. Elohiiri on ollut pitkään hiljaa, toivottavasti vielä palaa takaisin.

Niskalenkki arjesta – täältä löysin ensimmäisen vertaistukikaverini. Edelleenkin käyn ajoittain vilkuilemassa, josko blogi heräisi henkiin.

Keittiötäni inspiroi vuodesta toiseen Pastanjauhantaa ja Kinuskikissa. Ihan ensimmäisiä blogeja mitä koskaan olen lukenut.

Kuukuli oli hauska. Vaan harmikseni tämäkin on vaiennut.

Hauska on Justiinakin. Justiinan tyyliin kuuluu varmaan ylenkatsoa tällaista tunnustushömpötystä, mutta lähetän kuitenkin :-)

Ja lopuksi Mustikkamäki, joka on kaunis kuin karkki.

6 kommenttia:

 1. Ooooh ! Kiitoksia Sotkuholisti ! :-)

  Voin vaikuttaa tiukkikselta, mutta oikeasti olen ihan hirveä Hömppä :-) En siis ylenkatso tunnustusta, vaan kiitän ja kumarran.

  VastaaPoista
 2. Näitä seitsemää kohtaa oli todella hauska lukea! Minustakin löytyy se tekopyhä puoli, sillä esimerkiksi eilen ostin uuden vahakangasliinan keittiöön, vaikka olisi ollut varmasti paljon ekologisempaa ostaa kangaspöytäliina kirppikseltä. Ja halvempaa. Mietin ja puhun, mutten saamattomuuttani toimi.

  Olen toitottanut televisiottomasta kuukaudesta/vuodesta jo jonkin aikaa, mutta muu perhe (siis lähinnä issukka) ei oikein lämpene ajatukselle. Minusta meidän molempien (ja lasten siinä sivussa) on sitouduttava siihen, eikä se voi olla vain minun jyräämä ajatus. Miten se teillä toteutui käytännössä? Kuka ehdotti ja mitä muut olivat mieltä?

  VastaaPoista
 3. Justiina: siis kaappihömppä :-)?

  Ylva: ekoasioissa kannattaa puntaroida hyötyjä suhteessa haittaan. Vahakankaan hyödyt ovat lapsiperheessä niin suuret, että menee kyllä kangasliinan edelle :-)

  Televisiosta luopuminen oli puhtaasti laiskuutta. Kun Suomi oli siirtymässä digiaikaan ei meitä kumpaakaan kiinnostanut perehtyä degiboksien ja -telkkareiden tarjontaan. Sitten vaan yksi päivä poks, ruutu oli pimeä. Ei sen kummempaa. Ilmeisesti meillä ei kukaan sitä kovasti kaipaa, kun ollaan vieläkin ilman :-)

  VastaaPoista
 4. Hauskat jutut olet itsestäsi kertonut ;) Heh, mä toimin ja tein kuten omassa jutussani kerroin miettiväni ;) t. Vanilla, joka nykyisin...

  VastaaPoista
 5. Jep, todellakin inspiroiva blogi! Vielä kun saisi sen inspiraation tästä näppiksen äärestä tositoimiin... Mikään superpaha tilanne ei ole, mutta häiritsevä kuitenkin. Haaveilija, joka haaveilee siististä kodista ja simppelistä elämästä, mutta kumpikaan ei (toistaiseksi) ole pysynyt kovin kauaa putkeen...

  VastaaPoista
 6. Kiitos Miisa! Tästä blogista voi aina käydä hakemassa lisäinspistä ja tarvittaessa myös vertaistukea :-)

  VastaaPoista