torstai 14. lokakuuta 2010

Aineiden sekakäyttö sallittu

 Kosmetiikkakonsulentti aloitti keväisen naisten hemmotteluillan tiukalla komennolla:

– Ihonhoidossa sekakäyttö on ehdottomasti kielletty!

Uups, tästäkö johtuvat ryppyiset luomeni ja kirjava ihoni?

Mietin kylppärin kaapin sisältöä kotona. En todellakaan ole merkkiuskollinen. Hurahdan silloin tällöin johonkin uuteen sarjaan, mutta usein palaan suomalaiseen Lumeneen.

Sadan tavaran haasteen alussa päätin käyttää loppuun kaikki vähän vajaat pullot ja purkit.

Ensin Dr. Hauschkat loppukäsittelyyn. Tykästyin sarjaan pari vuotta sitten. Siinä on periaatteena, ettei yöksi laiteta kasvoille mitään rasvoja. Näin ihon oma rasvatasapaino tervehtyisi. Talvisin systeemi ei sovi kuivalle iholleni. Käytin syyskuussa  loppuun hauskat tehoampullit, hellästi kuorivan puhdistusvoiteen, savinaamion ja normaalin meikinpuhdistusaineen.

Sitten Mary Kayt.  Hyvä ja kohtuuhintainen sarja. Harmillisesti sitä voi ostaa vain konsulentilta. Omani ehti jo muuttaa Norjaan.  Minusta kosmetiikka pitää pystyä ostamaan normikauppareissulla, mieluiten ihan siitä  talouspaperien vierestä.

Hiustenlaittoaineista tuli suurin kasa tyhjiä purnukoita. Tämä kertoo monista onnettomista yrityksistäni saada löysä hiirenhäntäni kuosiin erilailla aineilla.

Kaapista löytyi myös yksi tehoampulli hiuksiin. Ampullin olen hankkinut 16-vuotiaana, jolloin sairastin pälvikaljun. Kampaaja suositteli ampulleja, lääkäri valohoitoa ja lääkistystä. Aika ja stressittömyys taisi kuitenkin senkin vian parantaa. Yksi ampulli oli jäänyt jäljelle ja seurannut minua muutosta toiseen 25 vuotta. (häh? joo!) Uskalsin käyttää sen. Haisi pahalta, mutta tuntui hyvältä.

Olin ja olen edelleen aineiden sekakäyttäjä. Kaapissa on edelleenkin useampi purnukka Lumenea, Neutrogenaa (uusi tuttavuus), Decleoria (melko uusi tuttavavuus), Dr. Hauschkaa, Cliniquea ja Niveaa.

ps. tervetuloa lukijoiksi lena.lillsjoja, (anteeksi lena, huomasin vasta nyt ….), Elohiiri, pampula, Anu, Vianna Hanna ja Ceraci!









Posted by Picasa

12 kommenttia:

  1. Väite sekakäytön haitallisuudesta on täyttä huuhaata ja kosmetiikkakonsultin suusta kuultuna myös aika ilmeistä myynninedistämistä.

    Olen todennut, että perushygieniassa vähimmillään pärjäisi kolmella tuotteella: glyseriinipohjaisella saippualla kuten Dr. Bronnerilla pesisi vartalon ja hiukset (ja vaatteet ja kissan ja auton), kasvipohjaisen öljyn avulla pesisi ja kosteuttaisi kasvot ja ajaisi parran ja hammastahnalla pesisi hampaat.

    Tämän päälle tulevat saippuat, hoitoaineet, voiteet, seerumit ja muut sellaiset ovat tavallaan silkkaa luksusta, mutta kyllä elämässä täytyy olla luksuksellekin sijaa.

    Tsemppiä projektiin, tämä vaihe on ainakin suhteellisen mieluisa. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa että joku muukin on "huono" kosmetiikan käyttäjä. Täällä ilmoittautuu toinen kosmetiikan väärin-seka- ja parantumaton sellainen käyttäjä. Mä vaan käytän. Tosin Vichyn kosteusvoiteesta en luovu! Ja sitä saa vaan apteekista. Harmi tosiaan että ei siitä talouspaperin vierestä. Joskus mä toivon että hurahtaisin johonkin sarjaan tai juttuun tai jujuun kosmetiikassa mutta ei. Ei vaan kiinnosta niin ei. Että näin.

    VastaaPoista
  3. Hiustenhoitotuotteilla voi täyttää kaikki kylpyhuoneen hyllyt ja kaapit - tai pärjätä ilman niitä. Meillä yksi perheenjäsenistä tekee kokeilua hiusten pesun suhteen. Hän ei ole pessyt sitä kohta kahteen kuukauteen, ainoastaan huuhdellut pelkällä vedellä silloin tällöin. Hänen pitkä tukkansa ei enää ole rasvainen, ei kuiva latvoista, ei likainen.Ei siis huolta sekakäytöstä!

    VastaaPoista
  4. Sinulla on aivan mahtava blogi! Aion lukea sen hetimiten läpi kokonaisuudessaan - jahka kerkiän omalta sotkun seassa tarpomiseltani.

    VastaaPoista
  5. Kalle, Sylvia: totta, ihminen tulisi toimeen noin 95 prosenttia vähemmällä ainakin kosmetiikan suhteen. Olen joskus ihannoinut asketismia, mutta sittemmin hyväksynyt, että pieni luksus tekee hyvää ja on myös hyväksyttävää.

    Olen kuullut tuosta hiusten vesikuurista ja ihmettelen miten se voi toimia? Pliis, kerro lisää. Testaan sitä aina kesäisin mökillä, ihanalla järvivedellä. Mutta viimeistään kolmen-neljän päivän jälkeen on jo aivan pakko päästä pesemään kuontalo, ensin esteettisistä syistä ja lopulta kutinan vuoksi. Kaupunkioloissa vesikuuri ei tulisi kuuloonkaan. Se vaatisi rasvaiseen nutturakampaukseen siirtymistä - ei kiitos! Haluan useimmiten pitää hiukseni auki (ponnari kuuluu urheiluun ja bad hair-päiviin)ja avoimet hiukset vaativat jonkinsortin aineiden (seka)käyttöä ja poispesemistä sampoolla.

    JOnna: sekakäyttö on OK :-) Ja niinkuin Kallekin totesi, sekakäytön kielto on puhdas markkinointikikka.

    Mirka: kävin sun blogissa vierailullam ja jätin viestin. Tulin kovin iloiseksi visiitillä :-)

    VastaaPoista
  6. Hiusten vesipesuun siirtyminen on kuukausien projekti. Hiukset siis pestään vain vedellä silloin kun ne tuntuvat likaisilta, välillä voi käyttää soodaa tehostamaan puhdistumista. Samalla kun tavallinen shampoo pesee hiuksista pois lian ja rasvan, se myös kuivattaa hiuspohjaa ja innostaa sitä vain tuottamaan lisää rasvaa, ja näin pääsee oravanpyörä syntymään. Hiuspohja ei vesipesuun siirryttäessä sitten heti tajuakaan, että mikään ei olekaan enää kuivattamassa päänahkaa ja ryöväämässä kaikkea latvojen suojaksi tuotettua rasvaa, ja että sitä talia ei tarvitsekaan pukata samaan tahtiin. Kun se hiuspohja sitten joskus tämän tajuaa, lopputuloksena on samaan tapaan kiiltelevä ja puhtaanapysyvä karvoitus kuin eläimilläkin.

    Ainakin haulla "no poo" ja löytyy paljon kertomuksia shampoottomasta elämäntavasta.

    Kiehtoisi kyllä kokeilla vesipesuun siirtymistä, mutta toistaiseksi siirtymävaihe ja kuukausien rasvaletti eivät ole tuntuneet mahdolliselta. Ehkä sitten joskus, jos ei varmasti tarvitse kuukausiin näyttäytyä ihmistenilmoilla ilman pipoa :D.

    P.S. Hieno blogi sinulla! On inspiroivaa lukea ihanan rehellisiä kirjoituksiasi raivaustöistä ja siisteyden ylläpidon hankaluudesta. Vaikka olenkin siisteysfriikki ja unclutterer jo valmiiksi (ja ehkä juuri siksikin :D), on mukava lukea, että toisetkin tuskastuvat joskus kaikkialta pursuileviin tavaroihin ja asuinkumppaneihin, joita epäjärjestys ei häiritse samalla tavalla.

    VastaaPoista
  7. Tänks Rulgardiina! Jotain tollasta kuukausien projektia uumoilinkin. Täytyy ensi kesänä ottaa toi sooda mukaan kokeiluun. Ehkä sitten onnistuu paremmin.

    Kivaa, että blogini kiinnostaa vaikka oletkin siivousfriikki, etkä siis hae täältä vertaistukea :-)

    VastaaPoista
  8. Mä en käytä ihonhoidossa muutakuin perusvoidetta, käytän sitä myös meikin poistoon. . 10 vuotta sitten päätin lopettaa kaikki mahdolliset kasvovedet ja ampullit ja fantsut päivävoiteet. Iho on tykännyt, kukkaro myös.

    Tätä sun blogia on mukava lukea. Käyt asian kerrallaan läpi mikä on tosi hienoa... et yritä tehdä kaikkea ihan yhdellä kerralla!!!

    VastaaPoista
  9. Kuuntelin kerran ihotautilääkärin luentoa. Hän ei ymmärtänyt (tai ollut ymmärtävinään) lainkaan ajatusta siitä, että liika pesu rasvoittaisi tukkaa. Hän päinvastoin oli sitä mieltä, että kaikki pesu kuivattaa. Muutenhan ihmisellä kädet tihkuisivat rasvaa, mutta päinvastoin ne yleensä ihmisillä kuivuvat liiasta pesusta.

    Itse en ole koskaan yrittänytkään olla pesemättä tukkaa - n.13-vuotiaasta olen pessyt hiukset joka päivä (eli 40 vuotta jo :-) Mutta kasvoja en kesäisin pese oikestaan ollenkaan, kun en käytä silloin meikkiä. Jos käyn uimassa tai suihkussa kasvot tietysti kastuvat, mutta puhdistuaineita en käytä kesällä. Eikä tarvi rasvatakaan kesäkuukausina ollenkaan.

    Suvi

    VastaaPoista
  10. Moi Sotkuholisti!

    Ja kiitos mahtavasta ja armollisesta blogistasi.;-) Lähetin sinulle sähköpostia. Käytkö tsekkaamassa gmailisi!

    Santtu

    VastaaPoista
  11. Terve, kiitos vielä kerran innoituksesta ja kirjavinkistä! Tein asiasta jutun juuri blogiini.

    VastaaPoista
  12. Minulla on sivullisen näkökulma hiusten "shamppoottomaan pesuun". Erään läheltä seuraamani perheen uhmaikäinen kieltäytyi pontevasti tukanpesuaineesta. Hänen vähemmän ponteva äitinsä ei jaksanut tapella vastaan ja niinpä lapsen tukkaa ei pesty kuukausikausiin kuin vedellä. Seurauksena ei nyt kyllä ollut rasvoittunut tukka, koska kyse oli lapsesta. Mutta päänahka oli aivan kauheassa karstassa ja haju niin epämiellyttävä, etten lasta loppuvaiheessa halunnut ottaa syliin. Tämän kokemuksen perusteella vähän epäilen vesipesuideaa...

    VastaaPoista