torstai 18. maaliskuuta 2010

Kaikelle paikkansa, kaikki paikalleen - heti

Osuva viisaus!

Törmään sen pätevyyteen lähes päivittäin. Meillä EI ole kaikelle omaa paikkaansa. Vielä vähemmän tavarat ovat oikeissa paikoissa.

Hehkutin hetki sitten kuinka taivaallisia aamumme ovat nykyään kun avaimet, kännykkä, lompakko ja kulkukortti löytyvät JOKA aamu omalta paikaltaan.

Viikonloppuna sattunut viaton laiminlyönti (jätin kypärän ja raipan autoni takapenkille, enkä siis tuonut niitä sisälle omalle paikalleen), aloitti tapahtumakuvion, joka päätyi meille niin kovin tuttuun ”pikkuiseen aamuhässäkkään”.

***************

Tarina on ehkä melko tylsä, mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin kertaan sen tässä.

La: kypärä ja raippa jäivät auton takapenkille.

Ma, ennen ridausta: kiireinen lähtö tallille, tarkoitus mennä miehen autolla, irrotan avainnipustani auton- ja kodinavaimen erikseen. Kiireisin askelin juoksen autolle vain huomatakseni, että kypärä ja raippa ovat siinä TOISESSA autossa, jonka avaimet ovat sisällä. Kirmaus takaisin sisälle, koko avainnippu (joka on turkasen iso) messiin, kypärä mukaan omasta autosta ja tallille miehen autolla. Heitän lompakon ja avainnipun ratsastustunnin ajaksi miehen auton hanskalokeroon.

Ma ridauksen jälkeen: suoraan tallilta kauppaan (jep, hitusen haisevilla tallivaatteeilla. Saamme aina ihailevia katseita :-) ) ja monen kauppakassin kanssa kotiin. Tässä vaiheessa tapahtuu toinen viaton moka. Se iso avainnippu, jossa on oman auton-, työpaikan- yms. avaimet, jää miehen auton hanskalokeroon.

Ti: mies lähtee ennen seitsemää duuniin. Minä teen aamulla kotoa käsin hommia, ja viivytän lähtöäni, ettei poikien tarvitsisi olla niin pitkään yksin kotona. Lopulta totean, että nyt on juostava, jos meinaa ehtiä ajoissa. Ja á vot! tässä vaiheessa huomaan oman avainnippuni olevan miehen autossa, Bulevardilla, Helsingissä.

Tulipa sitten hoidettua päivän reippailu. Ei auttanut muu kuin kävellä duuniin. Kiittelin mielessäni sitä, että työpaikkani on vain 40 minuutin reippaan kävelymatkan päässä - ja tiistaiaamu oli mitä aurinkoisin!

Tarinan opetus: Kaikki paikalleen HETI.

1 kommentti:

  1. Olen itsekin kokenut saman ties kuinka monta kertaa. Kerran olin koulussa, ei avaimia tai puhelinta, kävelin kotiin ja odotin 2h ulkona pakkasessa että isä tulee töistä. Aivan ihanaa.
    Onnea siivouksen yms kanssa!

    VastaaPoista