keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Missä on avaimet, kännykkä, lompakko ja passi?

Tämä kaappi kätkee sisäänsä kaiken oleellisen ja hyvin paljon epäoleellista. Olen menettänyt monta kertaa hermoni puoliksi tämän kaapin sisään sukeltaneena.

Missä avaimet, puhelin, kulkukortti, bussilippu, varatumput, lukkosula, kannukset, missä se ja se?!? Kaapin sisältö on kömytty ylösalaisin hyvin usein tilanteessa, jossa ollaan jo oikeastaan myöhässä ja pitäisi löytää fillariin lukko ja siihen sopiva avain. Tähän huusholliin on ostettu ainakin 9 fillarin fillarin lukkoa (!) viimeisen kolmen vuoden aikana. Yritin ratkaista ongelman myös ostamalla kiinteät lukot poikien pyöriin. Noh, ne lukot katosivat ennen kuin niitä ehdittiin fillareihin pultata.
Kuvat selventävät miksi kaapista on ajoittain, erityisesti aamukiireessä, hieman hankalaa löytää etsimäänsä.

Raivaus aloitettiin kaapin tyhjentämisellä, jossa selvisi, että kaappi oli niellyt mm.
-18 (!)  lippistä. (mihin 3 miestä tarvitsee 18:aa lippalakkia?)
- 12 avainkaulanauhaa (mihin 4 ihmistä tarvitsee 12:a avainkaulanauhaa?)
- maalipensseleitä, erikeeperiä, mittanauhoja ja timpurin kynä. (Edellisestä pintaremontistamme on 3 vuotta aikaa...)
- pojan passikuvat, joita poliisilaitos ei hyväksynyt passiin
- hellehattu (ilmeisen tarpeellista säilyttää käden ulottuvilla eteisessä tällaisena paukkupakkastalvena....)
- jojo, pikkuauto, kyniä, kokoelma fillarikypäröiden pehmusteita, yksinäinen sauvakävelysauvan kumitutti, aiemmin mainittujen kadonneiden fillarin lukkojen kiinnityspiuhat, 2 puutarhasakset,  hiuspinnejä, -donitseja ja -lenkkejä, teollisuusimurin suulakkeita (itse imuri on ollut mökillä viimeiset 2 vuotta), pyörän pumppu, tulitukkuja, kuulosuojaimet yms. erittäin tärkeää ja oleellista.

Jäljelle jäi lääkevarasto, kenkien hoitovälineet, koiran harja, lenkki- ja fillarikamoja kuten juomapullovyö, yksi tallessa oleva fillarin lukko, heijastimia, fillari- ja otsalamppuja yms. ja alahyllyiltä löytyi paikka muutamille isoille kengille.Ja kunkin asukkaan päivittäisille elintärkeille pikkuasioille (kännykkä, avaimet, lompakko) on varattu ihan omat lokerot toisaalla. Meillä on ollut näiden suhteen jo muutama rauhallinen arkiaamu. This is heaven :)

Seikkailu eteisrojun syövereissä jatkuu avohyllyn (jonka heivaamista Kiireinen kotijumalatar ehdotti erään aiemman postauksen kommenttiosiossa, mutta josta en ihan vielä tässä vaiheessa pääse eroon), kenkäkaapin ja naulakkokaapin parissa.

Mahtaakohan kaikelle eteisessä tarvittavalle löytyä sijoituspaikka?


6 kommenttia:

 1. Tuo on juuri kuin meidän tuulikaapin kaappi. Ja nuo pyöränlukot! Naurattaa kun niin tunnistan tuonkin jutun. Aina ostetaan uusia ja uusia lukkoja ja koskaan ei sitten löydy sopivaa avain-lukko paria. Niin mukavaa lukea tätä blogia, aitoa ja elämänmakuista kun ei esitellä pelkästään sitä paraatipuolta ja viimisen päälle tuunattuja paikkoja.

  Raivausintoa toivottelee toinen sottapytty

  VastaaPoista
 2. Tutulta näyttää. Mullakin on 2 (ainakin) katasrofikaappia, joiden uumenista voi löytyä ihan mitä tahansa 20 vuoden aikana kertynyttä. Mutta sinun aiempaa postaustasi lainaten "Ei kannata kiirehtiä pintaa syvemmälle". Hyvässä lykyssä taaimmaiset tavarat ovat jo maatuneet, mikä entisestään vahvistaa uskoani flow-henkiseen raivausvauhtiin. Terv. taina

  VastaaPoista
 3. Meiltäkin löytyy iso kasa tarpeetonta tavaraa eteisestä. Avainkaappi sieltä kyllä löytyy, mutta ei lukkoja johon sen sisältävät avaimet kuuluvat... Ollaan ostettu iso kasa pyöränlukkoja, ne aina katoaa, mutta avaimet kyllä säilyy. Se on hiukan ihmeellistä...

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi! Minun blogissakin liipataan aika usein näitä siivousjuttuja, joten kiva löytää samanhenkistä blogiluettavaa- tosin täällä päässä taitaa kyllä vähän vaivata siivoushulluus... ;)

  Jatkan innolla blogisi lukemista!

  Terkuin, MariaW

  VastaaPoista
 5. Moikka! Bongasin nimimerkkisi <3ellas mirakel<3 blogin kommenttiboxista, ja koska se oli niin hauska oli ihan pakko tulla katsomaan mistä on kyse. Hitto nainen, pyörität ihan mahtavaa blogia. Tämä oikea reality on oikeesti tosi tervetullutta! Mä tuun jatkossakin tsekkaileen mis kunnos komerot on, ja montako kenkäparia on hujanhajan eteisessä. Ja ennenkaikkea, tulen hakemaan vertaistukea, kun olen TAAA-AAAS hukannut niin aivaimet, kännykän ja lompakonkin. Ihan kerrassan valloittava blogi. Ilahduin!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi ja Puunukke: fillarinlukko-ongelma onkin näköjään yleisempi kuin arvasinkaan. Kiva saada vertaistukea ongelmaani :-)

  taikkis/Taina: mä olen melkein jo välillä saavuttanut jonkinnäköistä raivausflow:ta. Aika suuri saavutus sotkuholistille.

  Maria W: tulen varmasti usein blogiisi vierailulle hakemaan inspiraatiota.

  Linnea: tervetuloa kylään, toivottavasti viihdyt. Täällä on aina tarjolla takuuvarmaa arkirealityä, ei yhtään kaunistelua.

  VastaaPoista